Pancar, lahana, pazı, tarçın, nar suyu, kuru erik, kabak çekirdeği, zerdeçal....New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.
İŞTE O BESİNLER...
Pancar faydaları, : Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
Lahana faydaları vucuda katkısı: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
Pazı faydaları, vucuda katkısı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
Tarçın faydaları: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur
Nar suyu vitamini,faydaları,etkileri: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
Kuru erik neye iyi gelir: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
Kabak Çekirdeği neye iyi gelir: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
Sardalya neye iyi gelir: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
Zerdeçal neye iyi gelir: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
Yaban Mersini neye iyi gelir: Hafızayı kuvvetlendirir.
Kabak ne için faydalıdır: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.