İncir reçeli oktay usta tarifi, incir reçeli yapımı, incir reçeli yapımı, incir reçeli nasıl yapılır.
incir reçeli
Bu yazımızda incir reçelinin nasıl yapıldığı ve incir reçelinin vucuda faydasından bahsedelim. İncir reçeli kabızlığa iyi geldiği gibi aynı zamanda da besleyici özelliğe sahiptir. incir reçelinin yapılmasında deikkat edilmesi gereken hususlar vardır. incir reçelinin yapım aşaması aşağıda verilmiştie. incir reçeli nasıl yapılır, incir reçeli tarifi nedir.
Not: İncir; kuvvetli, besleyici ve güzel bir meyvedir. Çeşidi çoktur. Kabızlık için bir müshildir
malzemeler:
- 120 adet reçellik soyulmuş incir (pazarda satılanlarla 4 paket ~ 600 gr)
- 1 kilo 300 gr toz şeker (~ 5 su bardağı)
- 1 litre su
- yarım limonun suyu
hazırlanması:
1. incirlerin ortasını (boyuna) kürdanla
delin. incirleri soğuk su dolu bir kaseye atın. 5 dakika bekletin. iki
avcunuzun arasına aldığınız birkaç incirin suyunu sıkarak süzün. tüm
incirleri bu şekilde kaseden alın. incirleri tekrar su dolu bir kaseye
alın ve aynı işlemleri tekrarlayın.
2. incirleri su dolu bir tencere koyun
ve kaynatın. kaynadıktan sonra soğuk su akan musluğun altında önceki
adımdaki gibi sularını süzdürün. (ilk aşama için yazarın dediği gibi
suyun oda sıcaklığına gelmesini bekledim ama bir türlü tam soğumadığı
için parmaklarım yanarak suları süzdürmek zorunda kaldım. ikinci
kaynama sırasında musluğu denemeye karar verdim, sonuçta çok daha kolay
oldu) soğuk su dolu kase adımını tekrarlayın.
3. tenceredeki suyu tazeleyin, incirleri
tencereye alın. bir taşım daha kaynatıp tekrar sularını süzdürün. (tüm
bu işlemlerin amacı incirin acılığını gidermek)
4. son kaynama sırasında şeker ve 1
litre suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynatın. şeker eriyince yarım
limonun suyunu ekleyin. birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık
ateşte kaynamaya bırakın.
5. yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene
kadar kaynatın. kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen
bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. tabağı hafifçe
eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.