27 Mart 2015 Cuma
böğürtlen reçeli oktay usta tarifi, böğürtlen reçeli püf noktaları, böğürtlen reçeli tarifi
Böğürtlen reçeli oktay usta tarifi, böğürtlen reçeli püf noktaları, böğürtlen reçeli tarifi
böğürtlen reçeli damağımızda leziz tat burakan ve faydalı olan en güzel reçellerden birisidir, Böğürtlen reçilini yaparken dikkat edilmesi gereken hususlarda mevcuttur. Bunun için böğürtlen reçeli yapım aşamasının iyi incelenmesi gerekir. işte sizlere oktay ustanın böğürtlen reçeli tarifi...
Malzemeler
1 kg. böğürtlen,
750 gr toz şeker
2-3 damla limon suyu.
Böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin. 1 gece bekletin. ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin. üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin. ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin. ılınana kadar bekleyin. kavanozlara doldurun. iyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. serin bir yerde bekletin.